Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
22.11.2005, 11:33
Post: #1
PULSOMETR
chce zaczac jezdzić z pulsometrem ?? no tylko pytanie czy te z alegro po 50 zł są coś warte ?? czy ktos taki z was kupił i uzywał ?? sigma czy polar wiadome że są dobre ale cena mnie zabija :(:[ więć czy ten za 50 bedzie coś warty i da mi jakieś odzwierciedlenie??
Odpowiedz cytując ten post
22.11.2005, 11:50
Post: #2
PULSOMETR
tymbark,22.11.2005, 13:33 napisał(a):chce zaczac jezdzić z pulsometrem ?? no tylko pytanie czy te z alegro po 50 zł są coś warte ?? czy ktos taki z was kupił i uzywał ?? sigma czy polar wiadome że są dobre ale cena mnie zabija :(:[ więć czy ten za 50 bedzie coś warty i da mi jakieś odzwierciedlenie??
[right][snapback]22285[/snapback][/right]

Ja napisalem tak :
Ja uzywam non name za 67 zeta z Allegro (cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70525197) i do trenowania moim zdaniem wystarczy. Jasne ze nie jest to Polar, a tym bardziej Polar -wypas ale za te pieniadze jest OK.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22.11.2005, 13:31
Post: #3
PULSOMETR
spider,22.11.2005, 11:50 napisał(a):Ja napisalem tak :
Ja uzywam non name za 67 zeta z Allegro (cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70525197) i do trenowania moim zdaniem wystarczy. Jasne ze nie jest to Polar, a tym bardziej Polar -wypas ale za te pieniadze jest OK.
[right][snapback]22288[/snapback][/right]

Jasne, że możesz sobie kupić coś co tylko pokazuje aktualny puls i nic więcej!Tylko czy ma to sens! Lepiej chyba poczekać chwilę, odłożyć te np. 300pln i kupić coć co służyć będzie przez lata. a na allegro można już trafic rozsądnego polara za tą cene!

Czyż nie jest pięknie???
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23.11.2005, 12:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.11.2005 13:00 przez spider.)
Post: #4
PULSOMETR
mozanski,22.11.2005, 15:31 napisał(a):Jasne, że możesz sobie kupić coś co tylko pokazuje aktualny puls i nic więcej!Tylko czy ma to sens! Lepiej chyba poczekać chwilę, odłożyć te np. 300pln i kupić coć co służyć będzie przez lata. a na allegro można już trafic rozsądnego polara za tą cene!
[right][snapback]22295[/snapback][/right]

Chwila to cos pokazuje: Hr max, Hr avg, Hr aktualny, Hr %, czy jestes w strefie czy nad czy pod (info na ekranie + dzwiek), ma stoper, mozliwosc zaplanownaia czasu treningu, podswietlanie.

Zapamietuje to co powyzej dla ostatniego treningu + chyba 6 zestawow typu Data/czas trwania/Hr max/Hr srednie/ i moze cos tam jeszcze.

Strefy ustawiasz oczywiscie sam

Bajery: ilczenie spalonego tluszczu, kalori

Jak za 67 zeta (tyle zaplacilem w sumie) to chyba sporo... A powiem ze miesiac uywalem najberdziej wypasionego Polara z kadencja i: brakuje mi z niego co najwyzej wysokosciomierza, ale ten i tak nie pokazuje nachylenia a fajnie by bylo. Wrzuecanie na kompa fajne ale to ma sens wg mnie dla zawodowcow a na pewno dla tych ktoryz potrafia z tych wykresow wyciagac wnioski.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25.01.2006, 23:52
Post: #5
PULSOMETR
Witam
Ja kupilem ostatnio sigme PC15. Wczesniej urzywalem CatEye'a w liczniku. Bez porownania na korzysc Sigmy. Ma wlasciwie wszystkie potrzebne funkcje do treningu. Kosztowal mnie 160 zl na Allegro. Jesli masz tyle to polecam. Jesli nie to tanszy na upartego tez wystarczy. :D

BIKE...
sposób na życie
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.01.2006, 13:12
Post: #6
PULSOMETR
a co powiecie o tym:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83055755
i o tym:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81988728

:D
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.01.2006, 19:47
Post: #7
PULSOMETR
Tego pierwszego to nie znam, ale ten drugi, to kiedyś miałem.
Działał bez większych problemów. Podstawowe funkcje i nic poza tym, ale w zupełności to przeprowadzenia treningu wystarczą. Obecnie mam PC 15 i jest znacznie lepiej.
Sigma to zawsze Sigma.
Z tych dwóch wybrałbym Sigmę, pomimo tego że więcej kosztuje i ma mniej funkcji, ale jak nie od dziś wiadomo za jakość się płaci.

???? MM '07 Sogest
1505 LBM '06 Sogest
47 LBM '05 Sogest
716 BM '04
1520 BM '03
[Obrazek: PL982512.gif]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03.02.2006, 13:50
Post: #8
PULSOMETR
jezu..te do 100 to jakas forma zartu... kazdy pokazuje zanizony puls. nie lepiej doinwestowac i rejestrowac treneningi i rzeczywiste wartosci?

\"Widziałem rzeczy, o których Wam ludziom, nawet się nie śniło...\"
\"Wszystko to zniknie jak łzy w deszczu\""

[Obrazek: mtfujiprouser.gif]
"gozdzikowa poleca: EPO-piryna"
FORUM WARSZAWSKICH ROWERZYSTOW
a nissan? NAVALA
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03.02.2006, 13:56
Post: #9
PULSOMETR
rObO87,26.01.2006, 13:12 napisał(a):a co powiecie o tym:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83055755
i o tym:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81988728

:D
[right][snapback]23606[/snapback][/right]
Nie kombinuj, kup sigmę.Dołóz troche kasy i kup PC 15 lub cos podobnego.Uwazam ze warto,kupujesz ten sprzet praktycznie na lata.Dodatkowe funckje,jezeli nawet teraz uwazasz za zbedne,napewno przydadza sie.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.02.2006, 00:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.02.2006 00:44 przez ragozd.)
Post: #10
PULSOMETR
crensch,03.02.2006, 14:50 napisał(a):jezu..te  do 100 to jakas forma zartu... kazdy pokazuje zanizony puls. nie lepiej doinwestowac i rejestrowac treneningi i rzeczywiste wartosci?
[right][snapback]23788[/snapback][/right]

To swietnie ;)
Znaczy sie moja srednia 202 z ostatnich 15 min biegania pokazuje ze Max mam jeszcze wiekszy ;)
Tylko to tetno spoczynkowe srednia 55 podczas snu wypada zdecydowanie gorzej w tym kontekscie;)
A zartowacto sie zacznie jak przeliczysz na zl koszt zdobytych punktow w LBM ;)
Takie inwestycje to maja sens jesli planuje sie osiagnac poziom pierwszych 10% stawki ;)

Ja nie narzekam na swoj pulsometr za 50 zl ;) Poza trasa przy WKD dziala znakomicie ;) I jest podobny do tych z allegro, tyle ze z supermarketui na gwarancji :P

'05 LBM #486 ___ '06 LBM #3386 ___ '06 BCh #49
Poza tym uważam, iż runda horrorowa powinna być dzień przed, a start na GIGA przed startem Mega.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.02.2006, 12:30
Post: #11
PULSOMETR
Cytat:jezu..te do 100 to jakas forma zartu... kazdy pokazuje zanizony puls. nie lepiej doinwestowac i rejestrowac treneningi i rzeczywiste wartosci?
A na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Na podstawie ceny? Ja mam pulsometr za 19 zł i nie zauważam aby zaniżał wyniki - sprawdzałem z innymi urządzeniami mierzącymi puls i wyniki są takie same.

Moja strona - NA ROWERZE Z FIREMANEM - www.rowersebek.prv.pl
Moja maszyna - ACCENT EL NORTE - kliknij tutaj
Max.dzienny - 200,78 km
Vmax - 70,4 km/h
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05.02.2006, 14:35
Post: #12
PULSOMETR
ragozd,04.02.2006, 2:36 napisał(a):To swietnie ;)
Znaczy sie moja srednia 202 z ostatnich 15 min biegania pokazuje ze Max mam jeszcze wiekszy ;)
Tylko to tetno spoczynkowe srednia 55 podczas snu wypada zdecydowanie gorzej w tym kontekscie;)
A zartowacto sie zacznie jak przeliczysz na zl koszt zdobytych punktow w LBM ;)
Takie inwestycje to maja sens jesli planuje sie osiagnac poziom pierwszych 10% stawki ;)

Ja nie narzekam na swoj pulsometr za 50 zl ;) Poza trasa przy WKD dziala znakomicie ;) I jest podobny do tych z allegro, tyle ze z supermarketui na gwarancji :P
[right][snapback]23802[/snapback][/right]
szkoda ze ten Twoj pulsometr u mnei nie dziala...mam 190 cm i po prostu jest to taka odlegosc od kierownicy czy od reki (na 2 rowerach sprawdzane) ze pulsometr gubi czesc impusow...hmm ten sam ma paleciak i tez czasem jest zaskakiwany wslazywanym puslem....
to taka roznica meidzy wskaznikiem a miernikiem ze ten 1 nie musi trzymac norm i wystarczy zeby pokazywal tylko zblizona wartosc...
dla mnie ten niemiecki szajs marketowy to tylko strata pieniedzy...
choc kiedy niepotrzbujesz nic dokladnego to w zasadzie nic innego Ci nie potrzebne,,,
tak z ciekawosci zappraszam ragozd jak przyjdzie do mnei polar i zobaczymy czy bedzie roznica na tym i na tym...(i sobie przy okazji zmierzysz moc)...

\"Widziałem rzeczy, o których Wam ludziom, nawet się nie śniło...\"
\"Wszystko to zniknie jak łzy w deszczu\""

[Obrazek: mtfujiprouser.gif]
"gozdzikowa poleca: EPO-piryna"
FORUM WARSZAWSKICH ROWERZYSTOW
a nissan? NAVALA
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05.02.2006, 14:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.02.2006 14:38 przez crensch.)
Post: #13
PULSOMETR
sebekfireman,04.02.2006, 14:30 napisał(a):A na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Na podstawie ceny? Ja mam pulsometr za 19 zł i nie zauważam aby zaniżał wyniki - sprawdzałem z innymi urządzeniami mierzącymi puls i wyniki są takie same.
[right][snapback]23809[/snapback][/right]
nie na podstawie ceny, tylko tego ze go przez tydzien uzywalem...tylko pogratulowac ze dziala dobrze...ale zastanow sie czy pulsometr w treningu ma sluzyc tylko do wskazywania max i sredniego w calym cwczeneiu czy tez ma dac mozliwosc analizowania pozniejszego calego przebiegu jazdy?

\"Widziałem rzeczy, o których Wam ludziom, nawet się nie śniło...\"
\"Wszystko to zniknie jak łzy w deszczu\""

[Obrazek: mtfujiprouser.gif]
"gozdzikowa poleca: EPO-piryna"
FORUM WARSZAWSKICH ROWERZYSTOW
a nissan? NAVALA
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05.02.2006, 23:58
Post: #14
PULSOMETR
jak zaczne bywac w pierwszych 20% peletonu, to i zaczne analizowac wskazania pulsometru oraz zerkne do bibli gorskiej jesli znajde czas i ochoteby postarac sie o pierwsze 10%. Bo inaczej to wieksze rezrewy tkwia gdzie indziej.
Ja po kilkunastu jazdach praktycznie nie uzywam pulsometru bo wiem mniej wiecej na czym stoje. I wiekszy wydatek to po prostu bylyby pieniadze wyrzucone w bloto.

'05 LBM #486 ___ '06 LBM #3386 ___ '06 BCh #49
Poza tym uważam, iż runda horrorowa powinna być dzień przed, a start na GIGA przed startem Mega.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13.02.2006, 00:01
Post: #15
PULSOMETR
Hej Ja mam sigme PC15 od 1,5 miesiaca. Wczesniej mialem Cateye w liczniku rowerowym.
Tylko sigma- duzo funkcji podstawowych, funkcjonalnosc poza poza rowerem, dla amatorow wystarczajacy jesli masz ok 160 zl (allegro). wszystko jest super czytelne, podswietlenie swietnie dziala w ciemnosciach, duzy kontrast. jedyny "mankament" to chwilowe gubienie sygnaly po przejsciu,przejechaniu trakcji. ale to jest chwilowe i szybko lapie pulsometr sygnal, takze uwazam to za nieistotne. Chwilowy brak sygnalu nie zaburzy calego treningu i wynikow. POLECAM!!!!!!!!!!





;)

BIKE...
sposób na życie
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23.02.2006, 16:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2006 16:20 przez Drelek.)
Post: #16
PULSOMETR
a co myślicie o tym?
http://www.allegro.pl/item87516297_pulsome..._tech_nowy.html
słyszał ktoś z Was może o firmie TWINS Puls Tech?
nie mam w tej chwili kasy na porządny pulsometr np. Sigmy, a cena tego jest bardzo zachęcająca, Ci którzy nabyli go wcześniej też chwalą, więc może warto poświęcić 45 zł?

no risk, no fun
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23.02.2006, 16:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2006 16:39 przez Czarny.)
Post: #17
PULSOMETR
Drelek,23.02.2006, 17:20 napisał(a):a co myślicie o tym?
http://www.allegro.pl/item87516297_pulsome..._tech_nowy.html
słyszał ktoś z Was może o firmie TWINS Puls Tech?
nie mam w tej chwili kasy na porządny pulsometr np. Sigmy, a cena tego jest bardzo zachęcająca, Ci którzy nabyli go wcześniej też chwalą, więc może warto poświęcić 45 zł?
[right][snapback]24601[/snapback][/right]
JUż Ci mówię :)
Kupiłem toto i powiem, że jako pulsometr działa bez zarzutów - wszystko chodzi tip top, pokazuje puls bez przekłamań, ani razu nie zauważyłem zakłóceń sygnału (mam go 2 tyg dopiero, ale sigma czy VDO w tym czasie już głupiały).
To tyle z zalet (nie jest w sumie zaletą, że coś działa jak powinno :) no ale sie nie będę czepiał).

Teraz wady - jakość wykonania (trwałość) TRAGICZNA, po pierwszym zamontowaniu na kierownicy pękł pasek (zbyt sztywny i przy ciasnym zapięciu ustąpił).

Podświetlanie - wydawało mi się, iż jest to fajna funkcja, ale w praktyce o kant do potłuczenia. przy zerowej temp włączenie podświetlenia powoduje, że znikają wskazania wyświetlacza i widać tylko świecący na ładny, niebieski kolor ekran ;)

Reasumując - dobry pulsometr na tymczasowe zastosowanie, jakość materiałów adekwatna do ceny

Kupiłem jedynie dlatego, że padł mi VDO a nie miałem kasy na coś z wyższej półki
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Wróć do góryWróć do forów