GPS, jaki kupic
| » MTB Marathon » MTB Challenge » MTB Trophy » MTB Forum | ||
![]() | ||
|
Witaj GOŚCIU [ Zaloguj się | Rejestracja ] | ||
![]() ![]() ![]() |
GPS, jaki kupic
| lesiu |
13.05.2009, 17:30
|
![]() Postów: 1 Dołączył: 13.05.2009 |
Do nawigacji nawet najtanszy odbiornik GPS jest lepszy od telefonu czy palmtopa .
Jeśli chodzi o sprzęt , to polecam MIO MOOV 200-PL GPS/MP3/CE + MIOMAP PL ,ja swoją odblokowałem i wgrałem AutoMapę . |
| mateob |
20.05.2009, 11:45
|
![]() ![]() ![]() Postów: 91 Dołączył: 26.11.2005 Rower: merida lrs, sid, XTR; focus izalco team poison mescalin |
a jak zamontowałes to na bajku?
rowniez chce kupic GPS - zgubilem sie na trasie w gorach pod Snieznikiem w niedziele, musialem zrezygnowac z trasy MTB maratonu gdyz nie wiedzialem dokladnie, gdzie dojade (jak daleko od auta) musze powiedzic, ze urzadzenie zapewni mi jakis spokoj - np. bede wiedzial dokad jade, jak dlugo bede jechal (przy zalozonej predkosci) od gps.pl dowiedzilem sie, ze uchwyt pod palmtopa kosztuje 400 zetow. nic nie wiem o uchwycie rowerowym do gps samochodowego. na allegro widzialem uchwyty do palmtopow za 49 zetow, ale z tego co piszecie, nie nadaja sie do bicykla. co zatem radzicie wybrac, nie chce przekroczyc 1200 zl. czy motocyklisci nie maja na to jakiegos pewnego sposobu, kierownice maja przeciez podobne???? pozdr. e.b. |
| KAREL |
26.05.2009, 14:27
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 356 Dołączył: 04.01.2004 Skąd: Międzyrzecz Rower: ... policyjne- raptem trzy ;-) |
Jestem też na etapie rozglądania się za gps-em na rowerek, ale jak to się ma do faktu, że system GPS oparty na satelitach wojskowych USA może przestać w przyszłym roku banglać
http://www.fkn.pl/1,460,1974992,1,wiadomosc.html Oby to były spekulacje -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 04.09.2010, 0:47 |